Συνελεύσεις

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας συντάσσεται από τις πολιτικές συνελεύσεις ενάντια στην κανονικότητα. Αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής των πολιτικών συζητήσεων, που διεξάγονται στις συνελεύσεις με αφορμή τη νέα δυστοπική πραγματικότητα, όπως αυτή μεθοδικά εγκαθιδρύεται από το κράτος και το κεφάλαιο, επ’ ευκαιρία της εμφάνισης του νέου κορωνοϊού. Οι συνελεύσεις συγκροτήθηκαν το Μάιο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, από μία πρωτοβουλία ανθρώπων με κοινό τόπο τη μη αποδοχή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά και την αμφισβήτηση της αφήγησης που τη συνόδευσε.

Σκοπός των συνελεύσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων, η κατανόηση της νέας κανονικότητας που επιχειρείται να επιβληθεί και η ανάδειξη των νέων συνθηκών που μας λένε πως πρέπει να υπομείνουμε, ώστε να μάθουμε να ζούμε με αυτές. Μιας κανονικότητας ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που μας θέλει μόνο για να δουλεύουμε και να καταναλώνουμε, που μας θέλει να δεχόμαστε τα πάντα απαθείς και να προσποιούμαστε πως αποφασίζουμε για τις ζωές μας πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Στόχος αυτής της ιστοσελίδας, καθώς και του εντύπου Χωρίς Κανόνα που εκδίδεται από τις συνελεύσεις, είναι να αποτελέσει μια προσπάθεια να σπάσει η σιωπή απέναντι στα ΜΜΕ και στους ειδικούς και συνάμα μία πρόσκληση για συνάντηση με ανθρώπους, που δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα και τις πολιτικές γραφειοκρατίες. Μια πρόσκληση σε ανθρώπους που πιστεύουν, πως είναι επιτακτική η ανάγκη να κινητοποιηθούμε ενάντια σε μια πραγματικότητα, που θέτει τις βάσεις για την ανάδυση ενός νέου ολοκληρωτισμού.